ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2017 17:43 EEST | Updated 29/07/2017 17:44 EEST

«Κοντά» η επίλυση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ, εκτιμά Έλληνας αξιωματικός της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ

Handout . / Reuters
An undated file image handed out by South Yorkshire Police shows toddler Ben Needham who went missing 25 years ago from the island of Kos in Greece. South Yorkshire Police/Handout via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY.

Σημαντικό βήμα για την επίλυση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω αποτελούν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, 26 χρόνια μετά, δηλώνει στη Realnews ο Παναγιώτης Δέδες, ένας από τους αστυνομικούς του νοτίου Γιόρκσαϊρ που παίζουν σημαντικό ρόλο στις έρευνες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Realnews, ο εντοπισμός γενετικού υλικού σε ένα παιχνίδι- αυτοκινητάκι και ένα σανδάλι που θεωρείται πως ανήκε στον μικρό Μπεν ανοίγουν σημαντικό «παράθυρο» στις έρευνες. «Αυτό που απομένει να δούμε και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία είναι αν το γενετικό υλικό, το DNA που βρέθηκε, είναι συμβατό με το γενετικό υλικό του αγοριού» αναφέρει ο Έλληνας ερευνητής, προσθέτοντας πως, αν αυτό αποδειχθεί, τότε επιβεβαιώνεται κατά κάποιον τρόπο το σενάριο που θέλει τον μικρό Μπεν να σκοτώνεται σε ατύχημα με εκσκαφέα στις 24 Ιουλίου 1991, κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά και όπου εντοπίστηκε το σανδάλι.

Το γενετικό υλικό και άλλα δείγματα από την περιοχή όπου έμενε με την οικογένειά του στην Κω ο μικρός Μπεν αναλύονται σε εργαστήρια της βρετανικής αστυνομίας. «Τα δείγματα που πήραμε από την Κω είναι πολλά. Θα χρειαστούν τρεις τουλάχιστον μήνες εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να φτάσουμε σε συμπεράσματα. Οι επόμενες κινήσεις μας είναι να ενημερώσουμε την οικογένεια και να γράψουμε την τελική αναφορά της υπόθεσης για το τι πραγματικά πιστεύουμε ότι συνέβη στο μικρό παιδί. Ευελπιστούμε οι αναλύσεις στα δείγματα να συνεισφέρουν στη λύση του μυστηρίου» αναφέρει ο κ. Δέδες, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά και υπηρετεί τα τελευταία 21 χρόνια στην Αγγλία.