ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/07/2017 06:39 EEST | Updated 30/07/2017 06:39 EEST

ΝΔ: Ο Τσίπρας να δεχτεί σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να ενημερώσει για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα

JUAN BARRETO via Getty Images
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech during a massive rally at Revolution Square in Havana in honor of late leader Fidel Castro. Next to him, Cuban President Raul Castro (2nd-L) and Venezuela's Nicolas Maduro (L).Castro -- who ruled from 1959 until an illness forced him to hand power to his brother Raul in 2006 -- died Friday at age 90. The cause of death has not been announced. / AFP / JUAN BARRETO (Photo credit should read JUAN BARRETO/AFP/Getty Images)

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι «πολλαπλά εκτεθειμένος για τα μυστικά ταξίδια του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, παρέα με τον ειδικό των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» περί σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ- Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε και από τη Βενεζουέλα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός- όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος»- ήδη από το 2013 φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ. Το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» επικαλείται πρώην υπουργό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που «συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας». Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές «φέρεται να “μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα”».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής: «Αρκετούς μήνες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου, δεν έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις σχέσεις τους και τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού τους στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013. Σήμερα, μαθαίνουμε κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Οι κ. Τσίπρας και Παππάς, τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη». 

 

«Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του. Πρέπει, σήμερα κιόλας, να δεχθεί την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost