ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/07/2017 08:36 EEST | Updated 30/07/2017 08:37 EEST

Τζανακόπουλος: Η χώρα πορεύεται με συμπαγές αναπτυξιακό σχέδιο

Eurokinissi

Η χώρα πορεύεται για πρώτη φορά με συμπαγές αναπτυξιακό σχέδιο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα».

Εκτός από την κριτική του για τη Νέα Δημοκρατία («η ΝΔ παραδόθηκε άνευ όρων στην ακροδεξιά γραμμή» ), και το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μιλά για την έξοδο στις αγορές και τους τρεις άξονες στους οποίους θα ρίξει όλο το βάρος της η κυβέρνηση. Υπογραμμίζει το επενδυτικό σχέδιο της κυβέρνησης αφ'ενός, το επενδυτικό ενδιαφέρον αφ' ετέρου.

Ερωτηθείς για τη στάση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά ότι «ο κ. Σακελλαρίου παρασύρθηκε από την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων εβδομάδων».

Ενώ με αφορμή όσα ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης, επισημαίνει ότι «ήταν η μάχη ενός ολόκληρου λαού και κρίθηκε στο πεδίο των συσχετισμών δύναμης. Δεν ήταν αγώνας που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αποτέλεσμα με εξυπνάδες (…) Το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές. Δεν θεωρώ ότι ο ίδιος το επιδιώκει, αλλά σίγουρα το αποδέχεται», προσθέτει.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)