Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Αυτή είναι η φετινή αφίσα του αγαπημένου θεσμού της πόλης

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Αυτή είναι η φετινή αφίσα του αγαπημένου θεσμού της πόλης

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, οι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφουν για 23η χρονιά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού τους, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017.

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το φετινό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12.00 μμ, στον πολυχώρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έως τότε, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά πίσω από την αυλαία της 23ης διοργάνωσης, με την ανακοίνωση της αφίσας του Φεστιβάλ.

Ειδικά για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης: αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Την περίοδο 2016-17 επιμελήθηκε τις αφίσες των 6ου και 7ου Athens Open Air Film Festival και των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τα λόγια του δημιουργού της:

«Φαντάσου τον εαυτό σου στο σπίτι, ένα βράδυ του Σεπτέμβρη και το post-summer depression στα κόκκινα. Δεν έχεις τι να κάνεις αλλά κάπου μέσα στο σκοτάδι ένα ζεστό φως σε προσκαλεί να το ακολουθήσεις. Μην ανησυχείς, είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φως της Αθήνας το οποίο, για καλή σου τύχη, κατάφερα να το πλησιάσω και να το αποτυπώσω στην φετινή αφίσα των Νυχτών Πρεμιέρας. Θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι πρόκειται για αυτό, καθώς μέσα από την κλασική αρχιτεκτονική του, θα διακρίνεις τη φιγούρα ενός διαχρονικού, αθηναϊκού, νυχτόβιου πλάσματος. Ψάχνει για άλλα νυχτόβια (και μη) πλάσματα προκειμένου να τα συνοδεύσει σε ένα δεκαήμερο κινηματογραφικό πάρτυ στο κέντρο της πόλης.

Είναι στο χέρι σου να το ακολουθήσεις και να ανάψεις μαζί του τους προβολείς του Φεστιβάλ, φωτίζοντας τα φθινοπωρινά σου βράδια με μοναδική κινηματογραφική λάμψη».

Τα αποκαλυπτήρια της φετινής μας αφίσας πραγματοποιήθηκαν στην πανηγυρική προβολή του 7ου Athens Open Air Film Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σαν δώρο - έκπληξη στους θεατές που συρρέουν φέτος σε όλες τις θερινές εκδηλώσεις οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικού της Αθήνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ODEON OPERA 1 & 2, INTEΑΛ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δημοφιλή