Επίθεση καμικάζι στην ιρακινή πρεσβεία στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση καμικάζι στην ιρακινή πρεσβεία στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
REUTERS/Omar Sobhani
REUTERS/Omar Sobhani
Omar Sobhani / Reuters

Ένας καμικάζι ανατίναξε σήμερα το πρωί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας του Ιράκ στο κέντρο της Καμπούλ και «δύο άλλοι δράστες προσπαθούν να εισέλθουν στο εσωτερικό» της διπλωματικής αποστολής, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας στην Αφγανική πρωτεύουσα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μετέδωσε το Amaq, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Amaq, «δύο» μαχητές του ΙΚ διεξάγουν επίθεση εναντίον «του κτιρίου της ιρακινής πρεσβείας στην Αφγανική πόλη Καμπούλ», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Οι άμαχοι που βρίσκονται στην περιοχή απομακρύνονται», δήλωσε πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει επικαλούμενο αστυνομικές πηγές πως οι Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δίνουν μάχη εναντίον τζιχαντιστών κοντά σ' ένα αστυνομικό τμήμα και στη γειτονική ιρακινή πρεσβεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες φαίνεται πως έχουν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο της πρεσβείας, η οποία βρίσκεται σε μια επιχειρηματική συνοικία της πόλης. Από το κτίριο φαίνεται να υψώνεται καπνός.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή