Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί «επερχόμενου» μεγάλου σεισμού στην Κρήτη

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί «επερχόμενου» μεγάλου σεισμού στην Κρήτη
Eurokinissi

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη διέταξε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας.

Με βάση την παραγγελία την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή και στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως, το Σαββατοκύριακο, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας- πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθώς και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας – προέβη σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που αναφερόταν σε σεισμό μεγέθους 9,5 Ρίχτερ, και ο οποίος υποτίθεται πως προβλέπεται να γίνει μέσα στον Αύγουστο στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμoλόγο, φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με μόνο σκοπό τη δημιουργία φάρσας.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή