Διπλή εξεταστική ζητά η ΝΔ για τα sms Βαρουφάκη και τον... Μαδούρο

Διπλή εξεταστική ζητά η ΝΔ για τα sms Βαρουφάκη και τον... Μαδούρο
eurokinissi

Το βήμα της Βουλής θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά το εφαλτήριο για τον πρόεδρο της ΝΔ για μια συνολική επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τις τελευταίες αποκαλύψεις με τα sms Τσίπρα - Βαρουφάκη, όσο και για τις γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Βενεζουέλα με φόντο τα σχέδια περί Grexit.

Αφορμή για τη νέα σύγκρουση κορυφής Μητσοτάκη - Τσίπρα αναμένεται να αποτελέσει η συζήτηση στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στην Ολομέλεια έχοντας ως μόνιμη επωδό το αίτημα του κόμματός του για εδώ και τώρα σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όλα συνέβησαν κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απορρίπτοντας εκ νέου στις αιτιάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι όσα έγιναν την επίμαχη περίοδο απαντήθηκαν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Είναι προφανές ότι κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ αποτελούν οι αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο - όπως τονίζουν από την οδό Πειραιώς - δρούσε εν γνώσει και έχοντας την πολιτική κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΝΔ δηλώνει ήδη δικαιωμένη με βάση και τα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το 2015.

Η ΝΔ θεωρεί επιβεβλημένη τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σημειώνοντας ότι “τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια”.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση αναζωπυρώνει τη συζήτηση για το ουσιαστικό περιεχόμενο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα και το Νίκου Παππά με στελέχη της κυβέρνησης Μαδούρου στη Βενεζουέλα, μετά και το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο, οι κ. Τσίπρας και Παππάς, τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Eυρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Νικολά Μαδούρο να μεσολαβήσει ο ίδιος στην Ρωσία, επειδή του ζητούσε απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει. «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Με ανακόινωσή της η ΝΔ καλεί τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα ενώ υπογραμμίζει ότι, όπως αποκαλύπτεται, ο σχεδιασμός ρήξης με την Ευρωζώνη ήταν στα σενάρια του κ. Τσίπρα.

Και για αυτή την υπόθεση η ΝΔ ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να απαντηθούν τα δεκάδες ερωτήματα για τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα.

Δημοφιλή