ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2017 04:11 EEST | Updated 01/08/2017 04:11 EEST

Αποδίδουν οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια

sooc

Για δεύτερη ημέρα δίνουν μάχη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με την μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Καλυβίων Αττικής.

Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς μια ακατοίκητη περιοχή μεταξύ Λαγονησίου και τη Σαρωνίδας. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί κατά κάποιον τρόπο τις δυνάμει της πυροσβεστικής αφού απομακρύνεται η πιθανότητα να τεθούν σε κίνδυνο σπίτια αλλά φυσικά απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί επίσης να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της πυροσβεστικής το έργο δυνάμεων υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων (5 έως και 7 μποφόρ) αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της.

Συστήνουν δε στους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν την κυκλοφορία και να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών αλλά και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Sponsored Post