Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, σε εξέλιξη η φωτιά στις Σπέτσες

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ανάβυσσο, Σπέτσες
SOOC

Σε εξέλιξη βρίσκονται πέντε μέτωπα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και μαζί η δύσκολη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Το πιο σημαντικό μέτωπο είναι αυτό στις Σπέτσες . Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίης, σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στην Πυροσβεστική. Μόλις νύχτωσε αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς δείχνει να είναι καλύτερη.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου.

Ειδικότερα, στην Ανάβυσσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μέχρι τα μεσάνυχτα στο σημείο επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 20:30 σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι, στην Αργολίδα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε παλιά καμμένη έκταση.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φραγκαβίλα της Αμαλιάδας. Επί τόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, που προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά. Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών καθίσταται δύσκολο καθώς το σημείο της φωτιάς είναι δυσπρόσιτο.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Σωληνάρι Πύλου Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ νωρίτερα το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και 4 αεροσκάφη πετζετέλ.

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δημοφιλή