ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2017 03:27 EEST | Updated 01/08/2017 03:32 EEST

Η Βραζιλιάνα που είχε ποτίσει με κοκαΐνη τις γούνες της είχε συλληφθεί και στην Ισπανία

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από συγκεκριμένη πληροφορία που ενημέρωνε τις ελληνικές Αρχές για την άφιξη της στην Ελλάδα έγινε την περασμένη Πέμπτη η σύλληψή της 32χρονης Βραζιλιάνας που μετέφερε κοκαΐνη, εμποτισμένη σε ρούχα και τσάντες.

Οι αστυνομικοί την περίμεναν το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα έφτανε από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας (μέσω Ντουμπάι). Η Βραζιλιάνα είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν –συγκεκριμένα στην Ισπανία- για διακίνηση ναρκωτικών και της είχε απαγορευτεί το δικαίωμα εισόδου στη ζώνη Σένγκεν. Οι ευρωπαϊκές Αρχές είχαν συμπεριλάβει το όνομά της στη λίστα με τα άτομα που είναι ύποπτα για διακίνηση κοκαΐνης μέσω αεροδρομίων.

Η Δίωξη Ναρκωτικών αρχικά εντόπισε τις αποσκευές της στο χώρο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίες τέθηκαν υπό επιτήρηση. Στη συνέχεια, άρχισαν την αναζήτησή της –πιστεύοντας αρχικά ότι μπορεί να τους αντιλήφθηκε και να έφυγε εγκαταλείποντας τις αποσκευές της- μέχρι που διαπιστώθηκε ότι η 32χρονη είχε ακινητοποιηθεί στον έλεγχο των διαβατηρίων λόγω της παραπάνω απαγόρευσης εισόδου στη Σένγκεν. Όπως διαπιστώθηκε, σε εσωτερική επένδυση (στη φόδρα) των ρούχων της (ανάμεσά τους γούνες) αλλά και σε τσάντες και πορτοφόλια μετέφερε 2.860 γραμμάρια κοκαΐνης που ήταν εμποτισμένη σε τεμάχια υλικού αγνώστου ποιότητας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος της ήταν μετά την άφιξή της στην Ελλάδα να αφαιρέσει με ειδική επεξεργασία -που είναι διαδεδομένη στη Βραζιλία- την κοκαΐνη από τα ρούχα και τα αξεσουάρ και στη συνέχεια να πουλήσει τα ναρκωτικά.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η 32χρονη Βραζιλιάνα να είναι μέλος διεθνούς οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης. Στο παρελθόν έχουν συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άτομα που είχαν πάνω τους ναρκωτικά προς πώληση για λογαριασμό διεθνικών οργανώσεων με έδρα τη λατινική Αμερική.

Στην κατοχή της βρέθηκαν επίσης 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση. Να βρεθούν δηλαδή τυχόν κλήσεις ή μηνύματα που θα μπορούσε να συνδέσουν τη συλληφθείσα με κάποιον ή κάποιους που έχουν κατηγορηθεί ή είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε μεγάλα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τη θερινή περίοδο κάθε χρόνο παρατηρείται… κινητικότητα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ναρκωτικά στην Ελλάδα λόγω του τουρισμού, γεγονός που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι εγκληματικές οργανώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια από Αστυνομία και Λιμενικό είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post