ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κλήρωση θα προκύπτουν στο εξής οι σημαιοφόροι, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα

eurokinissi

Τέλος στο κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή των σημαιοφόρων φέρνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει ότι στο εξής οι μαθητές που θα φέρουν τη σημαία στις παρελάσεις, καθώς και οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου θα ορίζονται έπειτα από κλήρωση μεταξύ του συνόλου των μαθητών της ΣΤ' τάξης, που θα διεξάγεται με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είχε άμεσες αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ, με τη βουλευτή και τομεάρχη Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκη Κεραμέως, να δηλώνει τα εξής:

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής. Για άλλη μία φορά, αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη. Αυτό επιχειρεί λυσσαλέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Παιδεία, να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας. Στον αντίποδα, η δική μας λογική για την Παιδεία, το δικό μας όραμα, συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Popular in the Community