ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/08/2017 05:05 EEST

30 ημέρες «φωτιά» μέχρι τη ΔΕΘ. Η ατζέντα Μητσοτάκη και το σύνθημα για σκληρό ροκ

sooc

Η κόντρα κορυφής στη Βουλή επιβεβαίωσε την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να συνεχίσει στο πιο υψηλό επίπεδο - έστω και αν το ημερολόγιο γράφει… 2 Αυγούστου - το ασφυκτικό πρεσάρισμα στην κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι η γαλάζια στρατηγική προβλέπει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ηγείται της προώθησης της αντιπολιτευτικής τακτικής του “σκληρού ροκ” με δημόσιες εμφανίσεις, περιοδείες και συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, με βασικό στόχο να κρατήσει ζεστές τις μηχανές του κόμματος του και σύνθημα, να μην χαθεί ούτε μια ημέρα που να μην ακούγονται τα επιχειρήματα της ΝΔ, μέχρι την συνολική παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η μετωπική σύγκρουση στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της ΝΔ είναι δομημένος πάνω στον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη και τους βουλευτές του κόμματος - όσο η Βουλή είναι ανοιχτή - να “πλαγιοκοπούν” τους υπουργούς της συγκυβέρνησης με ερωτήσεις και επισημάνσεις για τον τομέα ευθύνης τους.

Ήδη από το γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι η επιλογή τους αποδίδει καρπούς και φέρνουν ως παράδειγμα το επαναλαμβανόμενο αίτημα για σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, μέχρι και τα ταξίδια Τσιπρα και Παππά στη Βενεζουέλα, θέματα για τα οποία - ακόμα και την Τρίτη - ο Πρωθυπουργός απέφυγε να πει το παραμικρό, σχολιάζοντας μόνο την “εμμονή” της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στο κάδρο των ευθυνών βάζουν από κοινό τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πάνιο Καμμένο, ενώ ειδικά για τον τελευταίο - με αφορμή και την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Γιαβρόγλου - θυμίζουν με νόημα πως το 2011 υπερψήφισε το νόμο Διαμαντοπουλου και σήμερα μαζί με άλλους δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ ψηφίζουν “κόντρα” στις δικές τους υπογραφές.

Επιλογή του κ. Μητστοακη - στο δρόμο προς τη ΔΕΘ - είναι και η διατηρήσει ψηλά στην ατζέντα του και των θεμάτων καθημερινότητας και ασφαλείας των πολιτών και η διαφορετική αντίληψη αντιμετώπισης τον ζητημάτων αυτών που έχει από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο της κόντρας του με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με αφορμή την πρόσφατη “εισβολή” μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου και τα καρφιά που εξαπέλυσε για την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στην αστυνομία.