Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του Φλαμπουράρη
eurokinisi

Ανάληψη ευθύνης για την καταδρομική επίθεση στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, όπου βρίσκεται το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφεται από «κατοίκους και θαμώνες των Εξαρχείων», αναφέρει: «Στις 29 Αυγούστου το μεσημέρι επιτεθήκαμε στους στρατοπεδευμένους μπάτσους στην οδό Βουλγαροκτόνου. Το άδειο σπίτι του Φλαμπουράρη είναι το πρόσχημα για ένα σημείο ελέγχου και ορμητήριο της ΕΛΑΣ στην περιοχή. Το κράτος προσπαθεί μανιωδώς να επιβάλει την αστυνομική κυριαρχία στα Εξάρχεια για να ισοπεδώσει τις εκτεταμένες δομές αυτοοργάνωσης και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Το όραμά τους είναι να κυκλοφορούν επιδεικτικά τα στελέχη και η ελίτ ενός ξεπεσπένου πολιτισμού. Ο έλεγχος των γειτονιών είναι κομμάτι της ευρύτερης καταστολής της εξέγερσης. Μέσα σ'αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προκλητική προφυλάκιση ενός αγωνιστή: Του Παναγιώτη Ζ.».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι η επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη αποτέλεσε την απάντηση των κουκουλοφόρων σε σύλληψη της Αστυνομίας που είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο συλληφθείς κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια.

Δημοφιλή