ΔΙΕΘΝΕΣ
04/08/2017 04:05 EEST | Updated 04/08/2017 04:05 EEST

Μεγάλη φωτιά για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια σε ουρανοξύστη 79 ορόφων στο Ντουμπάι

KARIM SAHIB via Getty Images
A fire is seen in the upper reaches of the 1,105 foot tall Torch Tower skyscraper on August 4, 2017 in Dubai. / AFP PHOTO / KARIM SAHIB (Photo credit should read KARIM SAHIB/AFP/Getty Images)

Ουρανοξύστης 79 ορόφων που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ντουμπάι εκκενώθηκε, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την πυρκαγιά. Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του Εμιράτου ενώ αυτή είναι η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στο κτήριο μέσα σε δύο χρόνια.

Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά δεν έχει γίνει γνωστή αλλά έχει προκαλέσει εντύπωση πόσο γρήγορα «ανέβηκαν» οι φλόγες από τους χαμηλότερους ορόφους στους ψηλότερους αλλά και πόσο γρήγορα αποκολλήθηκαν φλεγόμενα «κομμάτια». Ήδη, δεδομένων και αυτών των εικόνων αλλά και της φωτιάς που είχε ξεσπάσει το 2015, εγείρονται ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

“Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον ίδιο ένοικο η προσπάθεια κατάσβεσης άρχισε να έχει αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες.

Οι αρχές στο Ντουμπάι ανέφεραν πως στο σημείο επιχειρούσαν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς Πολιτικής Άμυνας, και ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί στο επεισόδιο πυρκαγιάς του πύργου Torch» αναφέρουν σε ανάρτηση στο Twitter όπου επίσης κάτοικοι και μάρτυρες ανάρτησαν φωτογραφίες από την πυρκαγιά στον ουρανοξύστη των 79 ορόφων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)