ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2017 13:25 EEST | Updated 09/08/2017 13:42 EEST

Προς πώληση το σπίτι που γεννήθηκε ο Harry Potter

Οι φανς του Harry Potter και ιδιαίτερα των κινηματογραφικών ταινιών του διάσημου μάγου, θα αναγνωρίσουν αμέσως το σπίτι De Vere στη φανταστική συνοικία Godric's Hollow. Πρόκειται για την πόλη όπου έζησε ο Albus Dumbledore, γεννήθηκε ο Potter και σκοτώθηκαν οι γονείς του James και Lily από τον Voldemort.

Το σπίτι, το οποίο παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος της ταινίας “Ο Χαρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου” και στην πραγματικότητα βρίσκεται στο βρετανικό χωριό Lavenham στο Suffolk, πωλείται για 995,000 λίρες, σύμφωνα με την Telegraph.

Η ιδιοκτησία του 16ου αιώνα, βρίσκεται δεύτερη στη λίστα με τις περιζήτητες ιδιοκτησίες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά σπίτια στην περιοχή, στο οποίο κατοικούσαν μέλη της οικογένειας de Veres, της πιο πλούσιας οικογένειας στη χώρα μετά τους βασιλείς. O ιδιοκτήτης Edward de Vere, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς εναλλακτικούς συγγραφείς που συνέβαλε στη δημιουργία των έργων του Shakespeare.

Το σπίτι χωρίζεται σε δυο μέρη, έχει έξι υπνοδωμάτια, πολλούς χώρους αναψυχής και μια αίθουσα υποδοχής, δωμάτιο ζωγραφικής, καθιστικό, τραπεζαρία και δυο κουζίνες. Δύο από τα υπνοδωμάτια, έχουν και ένα μπάνιο. Πίσω από το σπίτι, υπάρχει κήπος με τριαντάφυλλα, αγιόκλημα και λεβάντα. Επιπλέον, έχει μια εξωτερική τραπεζαρία και ένα μονοπάτι που οδηγεί σε έναν παλιό στάβλο, αποθηκευτικούς χώρους και μια εξωτερική κουζίνα με μικρά κοτόπουλα.

Δείτε κι άλλες πληροφορίες στην Telegraph