ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2017 13:44 EEST | Updated 09/08/2017 14:25 EEST

Έφοδος του FBI στο σπίτι του Πολ Μάναφορτ, πρώην στενού συνεργάτη του Τραμπ

Paul Manafort of Republican presidential nominee Donald Trump's staff listens during a round table discussion on security at Trump Tower in the Manhattan borough of New York, U.S., August 17, 2016. Picture taken August 17, 2016.  REUTERS/Carlo Allegri
Carlo Allegri / Reuters
Paul Manafort of Republican presidential nominee Donald Trump's staff listens during a round table discussion on security at Trump Tower in the Manhattan borough of New York, U.S., August 17, 2016. Picture taken August 17, 2016. REUTERS/Carlo Allegri

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά από την κατοικία του Πολ Μάναφορτ —του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ— στη Βιρτζίνια, σε μια έφοδο που έκαναν πριν από τα ξημερώματα στα τέλη του Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος, Τζέισον Μαλόνι, επιβεβαίωσε πως η επιδρομή, την οποία είχε αναφέρει πρώτα η Washington Post, είχε λάβει όντως χώρα.

Η έφοδος αυτή έγινε χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση την 26η Ιουλίου στο σπίτι του Μάναφορτ στην Αλεξάνδρεια, προάστιο της Ουάσινγκτον, μία ημέρα αφού ο ίδιος είχε συναντηθεί με στελέχη του προσωπικού της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, γράφει η Post, η οποία επικαλείται πρόσωπα τα οποία δεν κατονομάζει και τα οποία είναι ενήμερα για την έρευνα.

«Πράκτορες του FBI εκτέλεσαν ένα ένταλμα έρευνας σε μια από τις κατοικίες του κ. Μάναφορτ. Ο κ. Μάναφορτ έχει συνεργαστεί με τις αρχές και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις, και το έκανε και σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε μέσω email ο Μαλόνι.

Το ένταλμα έρευνας ήταν ευρύ, και οι πράκτορες του FBI που συνεργάζονται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μίλερ έφυγαν από το σπίτι με διάφορα έγγραφα, σύμφωνα με την Post.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)