ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/08/2017 03:16 EEST | Updated 14/08/2017 03:27 EEST

Σε νησί του Αιγαίου θα έφταναν οι δύο τόνοι κάνναβης που βρέθηκαν ανοιχτά των Κυθήρων

Giorgos Moutafis / Reuters
REUTERS/Giorgos Moutafis

Σε κάποιο από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου εκτιμάται ότι θα έφτανε το φορτίο με περίπου δύο τόνους κάνναβης που εντοπίστηκε από το Λιμενικό το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα σε σκάφος με σημαία Ιταλίας ανοιχτά των Κυθήρων.

Οι άνδρες του Λιμενικού είχαν την πληροφορία για την ύποπτη διέλευση, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το σκάφος και το προσέγγισαν πάνοπλοι το μεσημέρι. Σε αυτό επέβαιναν ένας Αλβανός και ένας Ιταλός. Μετά από έρευνα βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κάνναβης (1830 κιλά) μέσα σε δεμάτια, ενώ συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Η αξία των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ιταλία, σταμάτησε στην Αλβανία, όπου έγινε η φόρτωση των ναρκωτικών, και συνέχισε με προορισμό κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να είναι μέλη κυκλώματος που διοχετεύει με κάνναβη από την Αλβανία ελληνικά νησιά, στα οποία υπάρχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλη ζήτηση για ναρκωτικά.

Το Λιμενικό ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών για να εξακριβωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους αλλά και για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Τα άτομα δηλαδή που βοήθησαν στη φόρτωση του φορτίου στην Αλβανία, τους «εγκεφάλους» της οργάνωσης και τα μέλη που ενδεχομένως υπάρχουν στην Ιταλία. Μέσα στο σκάφος βρέθηκε και ένα πολεμικό όπλο καλάσνικοφ, όπως και σφαίρες, γεγονός που δείχνει ότι οι επιβαίνοντες ήταν έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ιταλικές Αρχές έχουν πληροφορίες ότι τέτοιου είδους κυκλώματα που προχωρούν σε μεταφορές ναρκωτικών διά θαλάσσης γεμίζουν με ναρκωτικά τουριστικούς προορισμούς των δύο χωρών

Sponsored Post