Το tweet του Barack Obama για τα γεγονότα του Charlottesville έγινε το πιο «αγαπημένο» στην ιστορία του Twitter

Μια παραπομπή σε ρήση του Nelson Mandela την οποία έκανε την Κυριακή στο Twitter ο Barack Obama έγινε το πιο «αγαπημένο» tweet στην ιστορία του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα το Twitter.

«Κανένας δεν γεννιέται μισώντας κάποιον άλλον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του», έγραψε την Κυριακή ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ένας υποστηρικτής των νεοναζί είχε την παραμονή σκοτώσει μια διαδηλώτρια κατά του ρατσισμού στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) το μήνυμα του Obama στο Twitter είχε συγκεντρώσει πάνω από 3,1 εκατ. likes και 1,3εκ. retweets.

Ο Barack Obama δεν εκφράσθηκε με άλλον τρόπο για το θέμα, παρά μόνο μ' αυτή την παραπομπή στον μεγάλο αντιστασιακό του απαρτχάιντ εικονογραφημένη με μια φωτογραφία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ να χαμογελά σε τέσσερα παιδιά, ανάμεσα στα οποία ένα μαύρο κοριτσάκι κι ένα κατάξανθο μωρό, που τον κοιτάζουν από ένα παράθυρο.

Ο Obama δημοσιοποίησε επίσης τη συνέχεια αυτής της ρήσης του Nelson Mandela σε δύο άλλα μηνύματα χωρίς φωτογραφία, τα οποία είχαν μικρότερη επιτυχία: «Οι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν να μισούν και, αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν να αγαπούν, επειδή η αγάπη ξεπηδάει φυσικότερα από την ανθρώπινη καρδιά απ' ό,τι το αντίθετό της».