ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2017 07:48 EEST | Updated 17/08/2017 07:48 EEST

PEW: Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τον Πούτιν από τον Τραμπ στις διεθνείς υποθέσεις

Vitaly Nevar via Getty Images
Vitaly Nevar\TASS via Getty Images

Λίγοι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο, εμπιστεύονται τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ικανό ηγέτη, όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center.

Ένα ποσοστό περίπου στο 26% ισχυρίζεται ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ρώσο ηγέτη. Ωστόσο, αμφιβολίες για τη διαχείριση εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις αντιλήψεις της Ρωσίας ως πιθανό κίνδυνο για ασφάλεια. Κατά μήκος 37 χωρών, ένα ποσοστό στο 31% περιγράφει τη δύναμη της Ρωσίας και την επιρροή της ως μεγάλη απειλή στη χώρα τους, ίδια με το ποσοστό ανθρώπων που ισχυρίζονται το ίδιο για την Κίνα και παρόμοια με το 35% που βλέπει τη δύναμη της Αμερικής και επιρροή της ως μεγάλη απειλή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που εμπιστεύονται περισσότερο τον Πούτιν, όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις, με ποσοστό 50% για Πούτιν και 19% για Τραμπ. Η Ελλάδα, ο Λίβανος και το Βιετνάμ βρίσκονται ψηλά στη λίστα, δηλώνοντας την ισχυρή πεποίθησή τους.

Η πολιτική ιδεολογία είναι επίσης συνδεδεμένη με τον Πούτιν. Σε 11 από τις 21 χώρες, στις οποίες οι ερωτηθέντες όταν έφτασαν στη συζήτηση περί ιδεολογίας, έδειξαν περισσότερη σιγουριά στον Πούτιν. Αυτό παρατηρήθηκε ιδιαίτερα στην Ιταλία, όπου το 39% αυτών που συμμετείχαν έδειξαν να είναι με το μέρος του Πούτιν, όπως και στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

Πηγή: Pew Research Center

Sponsored Post