ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2017 03:46 EEST | Updated 17/08/2017 03:46 EEST

Σπάνια κοινή παρέμβαση των πρώην προέδρων Μπους ενάντια στις τελευταίες δηλώσεις Τραμπ για το Σάρλοτσβιλ

MANDEL NGAN via Getty Images
US President George W. Bush (L) and his father George H. W. Bush take part in the dedication ceremony of the new US embassy on August 8, 2008 in Beijing. US President George W. Bush on August 8 made a new plea for freedom of expression in China as he prepared to attend the opening ceremony of the 2008 Beijing Olympic Games later in the day. AFP PHOTO / Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα βίαια γεγονότα στο Charlottesville, από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από τους απλούς πολίτες της Αμερικής, αντιδράσεις που σε πολλές περιπτώσεις εκδηλώνονται δημόσια και από ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, σε μία τέτοιου είδους σπάνια κοινή παρέμβαση προχώρησαν και οι δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους και Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ, χωρίς ωστόσο να κάνουν ευθεία αναφορά στο νυν πλανητάρχη, δηλώνοντας τα εξής: «Η Αμερική οφείλει πάντα να απορρίπτει το φυλετικό φανατισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος σε όλες τους τις εκφάνσεις. Καθώς προσευχόμαστε για το Charlottesville, ανακαλούμε στη μνήμη μας τον πιο εξέχοντα πολίτη της πόλης (τον τρίτο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον) και τις αλήθειες που συνέταξε στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας: είμαστε όλοι ίσοι και προικισμένοι από το δημιουργό μας με αναφαίρετα δικαιώματα. Ξέρουμε ότι αυτές οι αλήθειες θα διαρκέσουν στο διηνεκές γιατί γνωρίζουμε την ευπρέπεια και το μεγαλείο της χώρας μας».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost