Ο Roman Polanski και πάλι αντιμέτωπος με καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Τι κι αν ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης, Roman Polanski, γίνεται 84 σήμερα; Τα πεπραγμένα του παρελθόντος του τον ακολουθούν και τον εκθέτουν διαρκώς, με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής έχει έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκων, ενώ το 1977 είχε κατηγορηθεί ότι νάρκωσε τη 13χρονη τότε Samantha Geimer και στη συνέχεια τη βίασε στο σπίτι του Jack Nicholson στο Los Angeles, ;όσο απουσίαζε ο ηθοποιός από αυτό. Ο Polanski τότε ομολόγησε το βιασμό, παρόλο που μερικές πιο σοβαρές κατηγορίες καταρρίφθηκαν εντός του δικαστηρίου και πέρασε 48 μέρες στο κρατητήριο, προτού εξεταστεί από ψυχίατρο και τελικά αφεθεί ελεύθερος.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, τώρα, μία ακόμα γυναίκα, που ταυτοποιείται ως Robin, αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι το 1973 είχε κι εκείνη πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το διάσημο σκηνοθέτη (επιτυχιών όπως «Το μωρό της Ρόζμαρι» και «Chinatown»), όταν ήταν μόλις 13 ετών.

Η αποκάλυψη έγινε σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τη δικηγόρο της και όταν ρωτήθηκε γιατί μίλησε για το περιστατικό 44 χρόνια μετά, η Robin εξήγησε πως τότε δεν ανέφερε τίποτα στους γονείς της γιατί δεν ήθελε ο πατέρας της να κάνει το οτιδήποτε που θα του στοίχιζε τη ζωή ή την ελευθερία του. «Την επόμενη μέρα από το περιστατικό, το εκμυστηρεύτηκα απλώς σε μία φίλη μου», ανέφερε.

Εκτός από την Geimer και τη Robin, o Polanski αντιμετώπισε παρόμοιες καταγγελίες και το 2010 όταν η Βρετανή ηθοποιός Charlotte Lewis ισχυρίστηκε πως ο σκηνοθέτης την κακοποίησε σεξουαλικά, μετά τα 16α γενέθλιά της.