ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/08/2017 08:50 EEST | Updated 18/08/2017 08:50 EEST

Με στόχο την αποδόμηση Τσίπρα - Καμμένου, σχεδιάζεται η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ, ενόψει ΔΕΘ

Pacific Press via Getty Images
HELLENIC PARLIAMENT, ATHENS, ATTIKI, GREECE - 2017/08/01: Kyriakos Mitsotakis leader of the main opposition and President of New Democracy party, during his speech in Hellenic Parliament. (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Με διπλό στόχο τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου κινείται η ΝΔ σε μια προσπάθεια αποδόμησης της ικανότητας διακυβέρνησης της χώρας από τους επικεφαλής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με φόντο την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η επικαιρότητα, μετά και τον χειρισμό των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, έρχεται να κουμπώσει με την γαλάζια στρατηγική, η οποία κατά βάση, στοχεύει στην ενίσχυση του Πρωθυπουργικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει και του νέου γύρου δημοσκοπήσεων που ξεκινούν να μετρούν περίπου σε δυο εβδομάδες και αναμένεται να αποτελέσουν ένα ισχυρό “όπλο” στην σχετική επιχειρηματολογία του Προέδρου της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο του γεγονός άλλωστε, ότι ήδη οι επιτελείς της οδού Πειραιώς σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους κάνουν λόγο όχι μόνο για έναν “εξαφανισμένο Πρωθυπουργό”, άλλα βάζουν στο ίδιο κάδρο και τους υπουργό Άμυνας κάνοντας λόγο για τον “άφαντο Καμμένο”, ο οποίος επίσης - όπως τονίζουν με νόημα - παρέμενε να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχει την παραμικρή συμμετοχή, ούτε καν στις επίσημες συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη ΝΔ θεωρούν δε ότι οι συγκυβερνώντες έπεσαν θύματα τις ίδιας τους της επικοινωνιακής στρατηγικής αναζήτησης του “αόρατου εχθρού”, βγάζοντας στην αρχή τον έναν μετά τον άλλον υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να προωθήσουν τη θεωρία περί του σχεδίου αποσταθεροποίησης, το οποίο στη συνέχεια ακόμα και οι ίδιοι έσπευσαν να πάρουν πίσω.

Πάνω σε αυτή τη λογική η ΝΔ προετοιμάζεται ενόψει ΔΕΘ με αιχμή του αφηγήματος της την έλλειψη ικανότητας διακυβέρνησης από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους και ταυτόχρονης ανάδειξης της αδυναμίας τους, σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας του πολίτη.

Φέρνουν μάλιστα ως πρόσφατο παράδειγμα, το παρασκήνιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Προέδρου της ΝΔ στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, που - όπως σημειώνουν - “υποχρέωσε” τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί και να πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής.