ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2017 10:48 EEST | Updated 22/08/2017 10:48 EEST

Δανία: Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα γυναίκας στις έρευνες για τη δημοσιογράφο που χάθηκε σε ταξίδι με υποβρύχιο

PETER THOMPSON via Getty Images
Allegedly Swedish journalist Kim Wall stands next to a man in the tower of the private submarine 'UC3 Nautilus' on August 10, 2017 in Copenhagen Harbor. Danish police said Sunday they searched a huge DIY submarine that sank last week in the hunt for the missing journalist who had been aboard before it sank, but no body was found. - / AFP PHOTO / Peter THOMPSON (Photo credit should read PETER THOMPSON/AFP/Getty Images)

Ένα ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε στα ανοιχτά της Κοπεγχάγης, ώρες αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός Δανού εφευρέτη κατηγορίες για τον θάνατο νεαρής Σουηδής δημοσιογράφου που βρισκόταν μαζί του στο ιδιωτικό του υποβρύχιο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της Copenhagen Post και άλλων διεθνών μέσων, το ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε στη Βαλτική από έναν περαστικό, κοντά στην περιοχή όπου θεωρείται πως βρήκε τον θάνατο η Κιμ Βαλ, ενώ βρισκόταν στο σκάφος του Πέτερ Μάντσεν.

Ο Δανός εφευρέτης αρχικά είχε ισχυριστεί πως είχε αφήσει την 30χρονη ζωντανή το βράδυ κοντά στην Κοπεγχάγη, μετά από το ταξίδι με το υποβρύχιό του, που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, αλλά στη συνέχεια υποστήριξε πως έριξε το πτώμα της στη θάλασσα μετά τον θάνατό της σε δυστύχημα.

Οι αστυνομικοί λένε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πουν εάν το πτώμα της γυναίκας, από το οποίο λείπουν επίσης τα χέρια και τα πόδια, ανήκει στη Βαλ. Το λείψανο έχει σταλεί για ανάλυση, ενώ δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή.

Ο 46χρονος Μάντσεν συνελήφθη αφού πρώτα διεσώθη από το ναυάγιο του υποβρυχίου του στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κοπεγχάγης. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως βύθισε ο ίδιος το σκάφος του εσκεμμένα. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η εξαφάνιση της Βαλ, που πραγματοποιούσε έρευνα για τον 46χρονο εφευρέτη στο πλαίσιο ενός άρθρου, αναφέρθηκε από τον φίλο της, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από το ταξίδι του μήκους 18 μέτρων σκάφους, που έφερε το όνομα UC3 Nautilus (Ναυτίλος). Όταν καθελκύστηκε το 2008, ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό υποβρύχιο στον κόσμο. Η 30χρονη εθεάθη τελευταία φορά στο σκάφος ενώ αυτό σάλπαρε.

Πέραν του Μάντσεν, κανένας άλλος δεν διεσώθη από το ναυάγιο, ούτε βρέθηκε κάποιο πτώμα.