ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/08/2017 08:41 EEST | Updated 22/08/2017 08:42 EEST

Η Μαύρη Βίβλος της ΔΕΘ του Τσίπρα

Eurokinissi

Αυτή τη φορά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν, με την πολιτική αντιπαράθεσης να επικεντρώνεται στην παραδοσιακή σύγκριση των εξαγγελιών του εκάστοτε πολιτικού αρχηγού.

Ήδη το κλίμα όπως διαμορφώνεται προϊδεάζει για μια μετωπική κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη με αιχμή - αυτή τη φορά - όχι το περίφημο καλάθι των υποσχέσεων και των παροχών, αλλά θα έχει ως αιχμή ιδεολογικά ζητήματα με ιστορικές αναφορές και αναζητήσεις, που πηγαίνουν στο βάθος της ιστορίας.

Ζητούμενο παραμένει ο τρόπος που θα επιλέξει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ σε αυτή την στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, που ξεκίνησε πρόσφατα από το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία και έφτασε μέχρι και στο εάν η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα.

Στη ΝΔ έχουν καταλήξει ότι η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να σύρει τον χορό προς την πλευρά ιστορικών αναζητήσεων που περισσότερο διχάζουν παρά λύνουν τα προβλήματα αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα όσα υποσχέθηκε αλλά δεν έπραξε και κυρίως, μια αγωνιώδης αναζήτηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα να βρει το ιδανικό για αυτόν αφήγημα, που θα «αφυπνίσει» το κομματικό DNA των στελεχών του, αλλά θα βάλει κάτω από το χαλί τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Μεσα σε αυτο το κλίμα εντάσσουν οι επιτελείς της οδού Πειραιώς και το τελευταίο κρούσμα με την επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, να μην συμμετάσχει η Ελλάδα σε Συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, απόφαση η οποία σύμφωνα με τη ΝΔ έρχεται για άλλη μια φορά να τονίσει την ελληνική ιδιαιτερότητα και η οποία οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση.

Δεν θεωρούν δε τυχαίο οι συνεργάτες του Προεδρου της ΝΔ ότι στο παιχνίδι μπήκε και η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΓΗ» που με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κάνει λόγο για «Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού» και τη ΝΔ να απαντά με ανακοίνωση της ότι «τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της "Αυγής" ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα».