ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2017 03:23 EEST | Updated 22/08/2017 10:52 EEST

Δύο τουλάχιστον νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία. Απεγκλωβίστηκαν τα αδέλφια που είχαν καταπλακωθεί

GAETANO DI MEGLIO via Getty Images
An earthquake hit the popular Italian tourist island of Ischia, off the coast of Naples, causing several buildings to collapse on August 21, 2017. A 3.6 magnitude earthquake struck Ischia on Monday, prompting destruction that left at least one dead and seven missing at peak tourist season. / AFP PHOTO / Gaetano Di Meglio (Photo credit should read GAETANO DI MEGLIO/AFP/Getty Images)

Έπειτα από επιχείρηση δεκατεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τσίρο, το παιδί 11 ετών που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα της Ίσκια, όπου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σεισμός έντασης τεσσάρων βαθμών.

Νωρίτερα, είχαν απεγκλωβιστεί ο μόλις επτάμηνος αδελφός του Πασκουάλε και ο επτάχρονος Ματία, αλλά και ο πατέρας τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 2.500 άνθρωποι, εν αναμονή της εξακρίβωσης των ζημιών που υπέστησαν. Δυο είναι οι νεκροί και 39 οι τραυματίες από τον σεισμό.

Κατά την διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι παίρνει μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές, με κτίρια να έχουν καταρρεύσει.

Στο λιμάνι της Ίσκια το βράδυ διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)