ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/08/2017 04:13 EEST | Updated 22/08/2017 04:14 EEST

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ρυτό Κορινθίας. Οριοθετημένα τα μέτωπα στην υπόλοιπη χώρα

ARIS MESSINIS via Getty Images
TOPSHOT - A Canadair firefighting airplane drops water above a fire at sunset, east of Athens on August 15, 2017.The army was called in to assist firefighters around Kalamos, 45 kilometres (30 miles) east of Athens, where a fire has been burning since August 13. In all, 146 fires have broken out across Greece since then according to authorities. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Ρυτό Κοριθνίας που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας καίγοντας μεγάλη δασική έκταση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το σημείο είναι δύσβατο ενώ η απουσία δρόμων δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα αποσύρθηκαν 2 καναντέρ λόγω της μειωμένης ορατότητας.

Η βροχή που σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο σε συνδυασμό με τον καπνό και την υγρασία δημιουργήθηκε ένα νέφος το οποίο περιόρισε την ορατότητα στο σημείο.

Τα μέτωπα στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, την περιοχή Βρυώνη Κέρκυρας αλλά και αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι οριοθετημένα και δεν προκαλούν ανησυχία.