ΔΙΕΘΝΕΣ
23/08/2017 18:35 EEST | Updated 24/08/2017 07:40 EEST

Μόνο 8 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων

RAUL MEE via Getty Images
German President Frank-Walter Steinmeier (R) and his Estonian counterpart Kersti Kaljulaid review an honour guard in Tallinn on August 22, 2017 as the Baltic eurozone state holds the EU's rotating presidency. / AFP PHOTO / Raul Mee (Photo credit should read RAUL MEE/AFP/Getty Images)

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας , Λετονίας , Λιθουανίας , Πολωνίας , Κραοτίας , Ουγγαρίας , Τσεχίας και Σλοβακίας .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post