ΔΙΕΘΝΕΣ
25/08/2017 08:37 EEST | Updated 25/08/2017 08:37 EEST

Μπόρις Τζόνσον για Brexit: «Ούτε πένα παραπάνω, ούτε πένα λιγότερο» δεν θα πληρώσει το Λονδίνο από αυτό που θεωρεί ως νομική του υποχρέωση

NurPhoto via Getty Images
Anti Brexit demonstrators are seen waving European Union flags against the backdrop of the Big Ben, London on August 21, 2017. The UK government has set out proposals to ensure trade in goods and services can continue on the day the UK leaves the EU in March 2019. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images)

Η Βρετανία δεν θα πληρώσει "ούτε πένα παραπάνω, ούτε πένα λιγότερο" από αυτό που θεωρεί η κυβέρνηση ως νομική της υποχρέωση π ρος την ΕΕ κατά την διαδικασία εξόδου από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο BBC Radio Four, ο Τζόνσον είπε ότι το σχόλιό του πως η ΕΕ «δεν θα πάρει δεκάρα» ήταν η απάντηση στην ερώτηση αν η Βρετανία θα πληρώσει "100 δισ ευρώ ή λίρες" και όχι υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει.

Μια οικονομική συμφωνία αναμένεται να είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα προς επίλυση στις διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» του Λονδίνου με την ΕΕ και το μπλοκ έχει δηλώσει ότι αυτό είναι ένα από τα τρια ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να σημειώσουν πρόοδο προτού ξεκινήσουν τις συνομιλίες για μια μελλοντική σχέση, που θα περιλαμβάνει και την νέα μορφή των εμπορικών τους σχέσεων.

«Κάποια από τα ποσά που έχω δει φαίνονται υπέρογκα. Φυσικά και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε πένα παραπάνω, ούτε λιγότερο από αυτό που θεωρούμε ότι μας επιβάλλουν οι νομικές μας υποχρεώσεις», είπε ο Τζόνσον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)