ΔΙΕΘΝΕΣ
28/08/2017 13:41 EEST | Updated 28/08/2017 13:43 EEST

Αφρική: 25χρονη φέρεται να έπεσε θύμα κανιβαλισμού. Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

elleon via Getty Images
Cannibals road sign on the road to Drakensberg mountains, South Africa.

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο χωριό Shayamoya στη Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη ενός αποκεφαλισμένου πτώματος που φέρεται να ανήκει σε μια 25χρονη γυναίκα, η οποία αγνοείται από τον περασμένο Ιούλιο. Η οικογένεια της κοπέλας επισημαίνει πως έχει πέσει θύμα ομάδας κανιβάλων, πέντε από τα μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί.

Το άψυχο σώμα της νεαρής εντοπίστηκε αφότου ένας άνδρας -που υποστήριζε πως ήταν παραδοσιακός θεραπευτής-

παραδόθηκε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα και ομολόγησε ότι «βαρέθηκε να τρώει ανθρώπινη σάρκα».

Αρχικά οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν, ωστόσο πείστηκαν όταν εκείνος τους προσκόμισε ανθρώπινα μέλη για να τον πιστέψουν.

Τα ρούχα του θύματος βρέθηκαν σκισμένα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, ενώ η οικογένειά της τα αναγνώρισε. Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση της σορού.

«Σκεφτόμαστε μόνο πόσο θα παρακαλούσε για τη ζωή της την ώρα του θανάτου της και αυτό μας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη. Πέθανε με έναν εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο», σχολίασε η αδελφή της νεκρής κοπέλας σκουπίζοντας τα δάκρυά της.

Ο θεραπευτής οδήγησε τους ερευνητές της Αστυνομίας σε ένα σπίτι, όπου αντίκρισαν δεκάδες μέλη ανθρώπινου σώματος. Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές βρήκαν οκτώ ανθρώπινα αυτιά σε μια κατσαρόλα.

Σημειώνεται πως η 25χρονη ήταν μητέρα ενός 2χρονου αγοριού.

Οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα πήραν πίσω το αίτημά τους για καταβολή εγγύησης και θα κληθούν για απολογία στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η δημόσια διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα που τους οδήγησαν οι αστυνομικοί δεν έχει προηγούμενο.

Ο παραδοσιακός θεραπευτής ζούσε σε μια καλύβα που νοίκιαζε στο χωριό Rensburgdrift. Το παρατσούκλι του ήταν «Mkhonyovu» που στη γλώσσα των ζουλού σημαίνει «διεφθαρμένος».