ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/08/2017 11:51 EEST | Updated 30/08/2017 11:51 EEST

Εικόνες από το Blue Star Patmos που προσάραξε τα ξημερώματα ανοιχτά της Ίου

Bloomberg via Getty Images
Tourists and passengers disembark from a passenger ferry as it arrives at port on the Aegean island of Ios, Greece, on Wednesday, May 20, 2015. The total level of aid available has risen by more than 20 billion euros since February, when the ECB locked Greek banks out of regular refinancing operations. Photographer: Yorgos Karahalis/Bloomberg via Getty Images

Σε μικρή εισροή υδάτων οφείλεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η προσάραξη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βlue Star Patmos» το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα στην είσοδο του λιμανιού της Ίου.

Στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρέθηκαν για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

**Φωτό Αρχείου