ΔΙΕΘΝΕΣ
31/08/2017 04:12 EEST | Updated 31/08/2017 04:12 EEST

Αν σας αρέσει ο γυμνισμός, στο Παρίσι θα βρείτε από σήμερα ένα πάρκο αποκλειστικά για γυμνιστές, 7.300 τετραγωνικών μέτρων

Max Rossi / Reuters
A woman walks with her dog during the

Οι Γάλλοι και ειδικά οι Παριζιάνοι γυμνιστές θα έχουν επιτέλους ένα πάρκο ειδικά για εκείνους, όπου θα μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους μη φορώντας το παραμικρό, όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο ο βρετανικός Guardian.

«Η δημιουργία μιας εποπτευόμενης περιοχής στο Bois de Vincennes όπου ο γυμνισμός θα επιτρέπεται είναι μέρος της ανοιχτόμυαλης θεώρησής μας για τον τρόπο διαχείρισης των δημόσιων παρισινών χώρων», δήλωσε σχετικά με τη δημιουργία του πάρκου η Penelope Komites, αντιδήμαρχος του Παρισιού, υπεύθυνη για τα πάρκα της πόλης.

Το πάρκο θα λειτουργήσει αρχικά σε πειραματικό στάδιο, από σήμερα έως και τις 31 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του πάρκου, θα υπάρχουν πινακίδες που θα τους ενημερώνουν για το τι υπάρχει σε αυτό και προς τα πού να κινηθούν, ώστε να να μη χαθούν στην τεράστια έκταση των 7.300 τετραγωνικών μέτρων.

Οι ιθύνοντες εγγυώνται ότι η ηδονοβλεψία και ο εκθεσιασμός δε θα γίνουν ανεκτά, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός σε όσους απλώς επιλέγουν να έρθουν πιο κοντά με τη φύση τους, αποχωριζόμενοι τα ρούχα τους. «Είναι πραγματική ευχαρίστηση, είναι μια ακόμη ελευθερία για εκείνους που φτάνουν στο έπακρο τη φυσική τους κατάσταση», επεσήμανε ο Julien Claude-Penegry, από την ένωση γυμνιστών του Παρισιού.

Για την ιστορία, το Παρίσι έχει ήδη μία δημόσια πισίνα για γυμνιστές όπου τους επιτρέπεται η είσοδος τρεις φορές την εβδομάδα και σε όλη την επικράτεια της χώρας υπάρχουν περίπου 460 τοποθεσίες αποκλειστικά για την ψυχαγωγία γυμνιστών, συμπεριλαμβανομένων 155 κατασκηνώσεων και 73 παραλιών.