ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/08/2017 14:36 EEST | Updated 31/08/2017 14:36 EEST

Επιχειρηματίας διέθεσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το ποσό για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

SOOC

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Νικολούζος προσέφερε το ποσό των 70.335,24 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που καλείται να πληρώσει φέτος η οργάνωση.

Την είδηση ανακοίνωσε η οργάνωση, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Νικολούζο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Art Maisons στη Σαντορίνη, «για την ευαισθησία του και την τεράστια προσφορά του».

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος «δεχτήκαμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη την προσφορά αυτή, ωστόσο δεν μπορούμε κάθε φορά να αγωνιούμε και να βασιζόμαστε στην πληρωμή κάποιων ανθρώπων». Για το λόγο αυτό, συμπληρώνει «δεν τελειώνει ο αγώνας να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε απαλλαγή, θέλουμε ανταποδοτικότητα γιατί το Χαμόγελο προσφέρει ένα έργο, το οποίο είναι μετρήσιμο και οικονομικά και ανθρώπινα».

Τις επόμενες ημέρες το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκινάει ένα κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς και βουλευτές «για να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που προσφέρουν σε αυτό τον τόπο να έχουν την αξιοπρέπειά τους και να μην πληρώνουν φόρους», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Νικολούζος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή γιατί ένιωσε «την αδικία που επικρατεί στην κοινωνία μας, ένας οργανισμός που προσφέρει έργο και είναι δίπλα στα παιδιά να πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και τόσους άλλους φόρους».

«Θεώρησα χρέος μου να προσφέρω αυτά τα χρήματα για να στηρίξω την προσπάθεια που κάνει για να βρίσκεται δίπλα σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκες» συνεχίζει και συμπληρώνει: «Είναι τραγικό να φορολογείται το Χαμόγελο, ενώ στην ουσία προσφέρει αυτά που θα έπρεπε να προσφέρει το κράτος».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)