ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/08/2017 11:37 EEST | Updated 31/08/2017 11:38 EEST

Επίθεση υπουργού παιδείας σε ΟΛΜΕ για τις δηλώσεις περί πιέσεων σε καθηγητές για υψηλές προφορικές βαθμολογίες

NurPhoto via Getty Images
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

Επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο εξαπέλυσε το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας του να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, ότι οι εκπαιδευτικοί θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών για μεγαλύτερες προφορικές βαθμολογίες, αν τελικά αυτές υπολογίζονται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τον κ. Παπαχρήστο «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί» και σημειώνει:

«Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του».

«Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση.