ΔΙΕΘΝΕΣ
01/09/2017 05:18 EEST | Updated 01/09/2017 05:28 EEST

Νέα κατολίσθηση στις ελβετικές 'Αλπεις. Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από ελικόπτερο

MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images
MIGUEL MEDINA via Getty Images
MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images

Ένας βράχος έπεσε σε απομακρυσμένη κοιλάδα στην ανατολική Ελβετία --όπου οκτώ πεζοπόροι καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση την περασμένη εβδομάδα-- παγιδεύοντας δύο ανθρώπους οι οποίοι τελικά διασώθηκαν από ελικόπτερο και καταστρέφοντας κτίρια.

Ένας δρόμος καλύφθηκε από λάσπη καθώς η κατολίσθηση αργά χθες, Πέμπτη, έπληξε περιοχή κοντά στην πόλη Μπόντο που προηγουμένως είχαν καθαρίσει εργάτες από τα συντρίμμια μετά την κατολίσθηση στις 23 Αυγούστου.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, αλλά αρκετοί ένοικοι ξενοδοχείων κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα καταλύματά τους μετά την κατολίσθηση στις πλαγιές του βουνού Piz Cengalo με υψόμετρο 3.369 μέτρα.

Αρκετά κτίρια στις πόλεις Μπόντο και Σοτοπόντε καταστράφηκαν. Σπίτια στην πόλη Σπίνο υπέστησαν επίσης ζημιές.

"Της κατολίσθησης προηγήθηκε δυνατή βροντή και αστραπή και πολλές πτώσεις βράχων στο βουνό αυτό" των ελβετικών 'Αλπεων, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού Γκρισόν, προσθέτοντας ότι ελικόπτερο χρειάστηκε να μεταφέρει δύο ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια.

Περίπου 50 μέλη προσωπικού της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο αυτό για να προσφέρουν βοήθεια.

Οι πεζοπόροι που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, ήταν από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν και η έρευνα για τον εντοπισμό των σορών τους έχει εγκαταλειφθεί, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι είναι θαμμένοι κάτω από εκατομμύρια τόνους βράχων και λάσπης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post