Κληρονομιά στους υπαλλήλους του άφησε την επιχείρησή του ένας 39χρονος Ιταλός

39χρονος Ιταλός άφησε κληρονομιά στους υπαλλήλους του, ολόκληρη την επιχείρησή του
Ascent/PKS Media Inc. via Getty Images

Ο Αντρέα Κομάντ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 39 ετών εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επιθετικής ασθένειας. Μια ακόμη θλιβερή ανθρώπινη ιστορία, θα έλεγε κανείς. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστή τη δική του ιστορία είναι η κληρονομιά που άφησε.

Ο Ιταλός ιδιοκτήτης συνεργείου που ζούσε στην περιφέρεια Φριούλι, όρισε ως κληρονόμους του, τους πέντε εργαζόμενους στην επιχείρησή του, με τους οποίους είχε μοιραστεί τόσες χαρές και λύπες.

Το συνεργείο, στην πόλη Ούντινε της βορειοανατολικής Ιταλίας, κληρονόμησαν μια διοικητική υπάλληλος, δυο μηχανικοί, ένας ειδικός ηλεκτρονικών συστημάτων και ο τεχνικός διευθυντής. «Δεν το περιμέναμε, αλλά ο Αντρέα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ήταν άνθρωπος ενστικτώδης και αυθόρμητος» έγραψαν στην εφημερίδα Messaggero Veneto oι κληρονόμοι.

«Μας έμαθε να στηριζόμαστε στα πόδια μας, διότι του άρεσε να βοηθά να εξελίσσονται οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί του. Η δε οικογένειά του, αποφάσισε να μας αγκαλιάσει», προσθέτουν οι πέντε πρώην υπάλληλοι και νυν επιχειρηματίες.

Μια κίνηση και ύστατη επιθυμία που μπορεί να μην έχει τεράστια οικονομική αξία, αλλά εξέπληξε και συγκίνησε πολλούς Ιταλούς, εξαιτίας μια σπάνιας γενναιοδωρίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)