ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2017 08:53 EEST | Updated 05/09/2017 09:37 EEST

Έφηβος άνοιξε πυρ σε σχολείο της Μόσχας. Μαθητές πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

studioraffi via Getty Images
Moscow, Russia - 10 August 2016: two policemen with a policecar near the Kremlin keep the security in the city. Moscow Russia

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο έφηβο που άνοιξε πυρ και έριξε καπνογόνα σε σχολείο στο προάστιο της Μόσχας Ιγκνατέγιεφκα με αποτέλεσμα να τραυματισθούν μια δασκάλα και τρείς μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η υπηρεσία επιτήρησης του σχολείου δήλωσε επίσης στο Ria Novosti ότι «τραυματίσθηκαν τέσσερα άτομα, μια δασκάλα και τρεις μαθητές... Δεν υπάρχουν νεκροί», προσθέτοντας ότι οι μαθητές τραυματίσθηκαν επειδή πήδηξαν από τα παράθυρα.

Σύμφωνα με Twitter που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Ντμίτρι Μλπίνικοφ, «στη τάξη επικράτησε πανικός και τα παιδιά άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα, πέφτοντας στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να υποστούν κατάγματα και τραυματισθούν ...ενώ το σχολείο στη συνέχεια εκκενώθηκε».

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του εφήβου βάσει των διατάξεων περί χουλιγκανισμού, μετέδωσε το Interfax.

Ο 15χρονος έφηβος, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί και να ρίχνει καπνογόνα μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, συνελήφθη και την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανηλίκων του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι αρμόδιοι του τμήματος ανηλίκων, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, άρχισαν να ανακρίνουν τον νεαρό παρουσία των γονέων του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το πρακτορείο Tass η αστυνομία εκκένωσε άμεσα το σχολείο, το οποίο ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσει.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι "ο δεκαπεντάχρονος νεαρός είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την επίθεση στις 5 Σεπτεμβρίου"

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο νεαρός είχε αναρτήσει στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με όπλα, διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να παραγγείλει κανείς τσεκούρια, ενώ είχε γράψει στην σελίδα του την φράση "Delete my life" με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου. Εκτός των άλλων στις αρχές Απριλίου ο νεαρός είχε κάνει ποστάρισμα στην σελίδα του για την μαζική δολοφονία στο σχολείο Κολουμπάιν που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1999. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό αυτό του προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να ενήργησε κατ' αυτόν τρόπο επειδή υπήρξε κάποια διένεξη με την δασκάλα του είτε με τους συμμαθητές του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti)