ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/09/2017 05:46 EEST | Updated 05/09/2017 05:46 EEST

Η ΕΛ.ΑΣ.... πάει Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

SOOC

Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα έχει ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που θα φρουρούν φέτος τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να είναι λιγότεροι.

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι πιο «χαλαρά» σε σχέση με πέρσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και φέτος δεν θα υπάρξει μεγάλη μετακίνηση αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των αναγκών.

Ενδεικτικά αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν περίπου 3.500 αστυνομικοί σε αντίθεση με το 2016 που είχαν χρησιμοποιηθεί περισσότεροι από 5.000. Επίσης, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν 12 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πέρσι είχαν μετακινηθεί 23 διμοιρίες, ενώ φέτος δεν θα υπάρξει μετακίνηση ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.