Δήλωση Παναγιώτη Μουσσά μετά την πρόταση παραπομπής του για δημοσιογράφους που εκβίαζαν φορείς

Δήλωση Παναγιώτη Μουσσά μετά την πρόταση παραπομπής του για δημοσιογράφους που εκβίαζαν φορείς
Paul Davey / Barcroft Images / Barcroft Media via Getty Images
Paul Davey / Barcroft Images / Barcroft Media via Getty Images
Barcroft Media via Getty Images

"Θα ήταν απαλλακτική η εισαγγελική πρόταση" ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, κατηγορούμενος στη δικογραφία για εκβιάσεις δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, αν η Εισαγγελέας γνώριζε "νέα στοιχεία" που έχει στην διάθεση του και θα προσκομίσει, όπως υποστηρίζει, στο Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει την υπόθεση.

Ο δημοσιογράφος με δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του ζητείται να παραπεμφθούν για αδικήματα που δεν αφορούν εγκληματική οργάνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μουσσά έχει ως εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα, ότι η Εισαγγελέας κ. Κρίνα εισηγείται την παραπομπή μου σε δίκη, επισημαίνω ότι: Σύμφωνα με το εισηγητικό της, η εγκληματική οργάνωση που κατασκεύασαν στο Τμήμα Εκβιαστών, σε συνεργασία με το Μ. Μαξίμου -και ήταν η αιτία που παρέμεινα άδικα 360 ημέρες προφυλακισμένος- εξαφανίστηκε. Αυτή είναι η είδηση που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ παραποίησαν και εξαφάνισαν. Υπενθυμίζω στους πανηγυρίζοντες ότι η πρόταση για παραπομπή σε δίκη και τυχόν ενδεχόμενη παραπομπή δεν σημαίνει καταδίκη. Άλλωστε την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών που θα έχει σύντομα νέα στοιχεία -τα οποία αν είχε η κ. Κρίνα είμαι βέβαιος ότι η πρόταση της θα ήταν απαλλακτική.

Την ευχαριστώ για το γεγονός ότι τόλμησε στηριζόμενη σε πραγματικά γεγονότα και πρότεινε την διακοπή της άδικης και πολιτικά στημένης προφυλάκισης μου-την οποία δέχθηκε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών-που επίσης ευχαριστώ.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ενημερώσω και τους συναδέλφους του δικαστικού ρεπορτάζ ότι αντιθέτως είναι τελεσίδικη και ομόφωνη η απόφαση- μετά από πρόταση της κ. Κρίνα- του Συμβουλίου Εφετών να μου αποδοθεί το αυτοκίνητο που κατέσχεσαν παράνομα -όπως λέει η απόφαση- οι Κλουζώ του Τμήματος Εκβιαστών -που ντροπιάζουν την ελληνική αστυνομία- Νταβαρίνος και Τζιλιάνος, που πετσόκοψαν και τις συνομιλίες μου παραποιώντας την αλήθεια.

Οι αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα θα είναι καταλυτικές , θα οδηγήσουν δε, στην οριστική κατάρρευση της σκευωρίας και της πολιτικής μου δίωξης που έστησαν με το όργανο τους, την Α. Κάντζου, οι Ν. Παπάς και Π. Καμμένος, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν τα ΜΜΕ, να ποινικοποιήσουν προσωπικές επαφές διασπείροντας φόβο, αλλά και να ποδηγετίσουν την δικαιοσύνη , μετατρέποντας την Ελλάδα σε Βενεζουέλα και τον Α .Τσίπρα σε Μαδούρο.

Δυστυχώς για αυτούς δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Δεν φοβάμαι την Δικαιοσύνη. Επιζητώ την κρίσης της! Μακάρι να γινόταν η δίκη αύριο για να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και να τιμωρηθούν. Έχω εμπιστοσύνη γιατί υπάρχουν δικαστές που βαδίζουν στα βήματα των Τερτσέτη και Πολυζωίδη.

Υ.Γ Επειδή το τελευταίο διάστημα, με παρακολουθούν ερασιτέχνες, πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που τους στέλνουν ότι: Δεν φοβάμαι. Άλλωστε υπάρχουν δύο ειδών άντρες. Αυτοί που ζουν και πεθαίνουν σαν αετοί και αυτοί που ζουν και πεθαίνουν σαν ποντικοί. Καθιστώ υπεύθυνους για την προσωπική ασφάλεια των συγγενών μου και των δικηγόρων μου, τον Α. Τσίπρα τον Ν.Παπά τον Π. Καμμένο τους Νταβαρίνο, Τζιλιάνο και τον Δ. Κοντομηνά , που έχει λάβει προς το παρόν 5 εκατομμύρια ευρώ σε αγωγές και κακουργηματικές μηνύσεις όπως και η "αρχιδικαστής" Γ. Παπαδάκου. Η αλήθεια θα νικήσει. Το Συριζαικο σκοτάδι που σκεπάζει την πατρίδα τελειώνει. Σε λίγο ξημερώνει."

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή