Η Ellen DeGeneres αποκάλυψε τη μία λέξη που δεν την άφηναν να πει στην παλιά εκπομπή της, επειδή είναι λεσβία

Μπορεί η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Ellen DeGeneres να αποκάλυψε το 1997 στον αέρα της εκπομπής της πως είναι ομοφυλόφιλη, αλλά το Hollywood χρειάστηκε πολλά χρόνια για να πειστεί πως το κοινό μπορεί να ανταποκριθεί θετικά σε μια σεξουαλικότητα διαφορετική από τις νόρμες της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, ακόμα το παλεύει.

Αυτές τις μέρες η DeGeneres γιορτάζει τα 15 χρόνια της εκπομπής της «The Ellen DeGeneres Show» που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2003. Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Ellen μίλησε τις προάλλες στον Ryan Seacrest σχετικά με το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε.

«Ήταν μια εκπομπή που δεν ήθελε να αγοράσει κανείς», είπε. «Πραγματικά δεν πίστευαν πως κάποιος θα καθόταν να δει μια λεσβία κατά τη διάρκεια της ημέρας και, εκείνη την περίοδο, κανείς δεν ήθελε να δει μια λεσβία ούτε τη νύχτα. Οπότε είχα ξεμείνει από επιλογές».

It's almost here. Season 15 starts Tuesday! #ellen15

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellen (@theellenshow) στις

Η DeGeneres, η οποία πριν γνωρίσει και παντρευτεί την ηθοποιό Portia de Rossi, είχε σχέση με την ηθοποιό Anne Heche και τη φωτογράφο Alexandra Hedison, λέει πως την είχαν συμβουλεύσει να μην μιλά για την προσωπική της ζωή.

«Θυμάμαι ότι είχε συμβεί κάτι και ήμουν σε σχέση και ήθελα να πω “εμείς” και δεν με άφηναν να πω “εμείς, επειδή ξαφνικά κάποιος θα με φανταζόταν με μια γυναίκα στη ζωή μου», θυμάται η παρουσιάστρια.

Η DeGeneres αποκάλυψε δημοσίως τη σεξουαλική της ταυτότητα τον Απρίλιο του 1997 μέσω της τότε εκπομπής της, «Ellen», στο επεισόδιο που ο χαρακτήρας που υποδυόταν έκανε ακριβώς την ίδια αποκάλυψη. Η εκπομπή ακυρώθηκε ένα χρόνο αργότερα από το ABC ενώ η δεύτερη εκπομπή της, το sitcom «The Ellen Show», ακυρώθηκε επίσης από το CBS μετά από μόλις 13 επεισόδια, το 2002.

Το γεγονός πως, μετά από όλα αυτά, θα έπρεπε να κρύβει τον πραγματικό της εαυτό από τον κόσμο, ήταν ένας εφιάλτης.

«Ένιωθα απαίσια γιατί είχα εργαστεί τόσο σκληρά για να είμαι ειλικρινής και να συμφιλιωθώ με την ντροπή που ένιωθα επειδή έκρυβα κάτι που ήξερα πως δεν ήταν λάθος, αλλά η κοινωνία μου έλεγε πως ήταν λάθος», λέει η Ellen. «Έτσι σκέφτηκα, “Καταρχάς, έχασα μεγάλο μέρος του κοινού επειδή αποκαλύφτηκα, και τώρα θα χάσω και το κοινό που με υποστηρίζει -τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτικούς ανθρώπους- επειδή θα αρχίσω πάλι να το κρύβω».

«Είναι μια δύσκολη ισορροπία», εξηγεί. «Ξέρω πως έτσι είναι η βιομηχανία, και ξέρω πως πρέπει να αρέσω σε όλους, αλλά πιστεύω πως αυτό που αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε σε όλους, είναι η ειλικρίνεια».