ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/09/2017 07:22 EEST | Updated 11/09/2017 07:22 EEST

Οι δουλέμποροι συνεχίζουν τις «μπίζνες» και στα χερσαία σύνορα. Τέσσερις συλλήψεις από ΕΛ.ΑΣ

Eurokinissi

Μπορεί οι μεταναστευτικές ροές να «πιέζουν» περισσότερο τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δουλέμποροι δεν σταμάτησαν ποτέ να δραστηριοποιούνται και στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες Κυριακή συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τέσσερις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Πρόκειται για δύο 22χρονους, υπηκόους Συρίας, έναν 55χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας και έναν 54χρονο, υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μετανάστες. Έντεκα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Συρίας, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζοί, δύο μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, στον Ίασμο Ροδόπης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον υπήκοο Βουλγαρίας, διότι όπως προέκυψε, μετέφερε με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένο στον Ίασμο, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε κοντινή απόσταση τους επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα και τις αναζητήσεις στην περιοχή, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος όπως προέκυψε, οδηγώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, προωθούσε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τους επτά μετανάστες και τους εγκατέλειψε στο σημείο λόγω βλάβης του οχήματος.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, εντόπισαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) με οδηγό τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας και από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της καρότσας πέντε μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ιάσμου και Ξάνθης.