Βούλωσαν τις τουαλέτες σε μια τράπεζα και τρία εστιατόρια με... 500ευρα

Βούλωσαν τις τουαλέτες σε μια τράπεζα και τρία εστιατόρια με... 500ευρα
Flushing five hundred euros down the toilet
Flushing five hundred euros down the toilet
J2R via Getty Images

Όταν τα λεφτά... ξεχειλίζουν.

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στη Γενεύη και οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα. Ο λόγος οι βουλωμένες τουαλέτες σε μια τράπεζα και τρία εστιατόρια με... 500ευρα.

Όπως προέκυψε, έριξαν στην αποχέτευση 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 και τώρα οι αρχές ψάχνουν την προέλευση αυτών των χρημάτων.

«Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κίνητρο όσο η προέλευση των χρημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο Βενσάν Ντερούαν, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, εξηγώντας ότι με βάση την ελβετική νομοθεσία δεν θεωρείται αδίκημα ούτε να πετάει κανείς χρήματα, ούτε να βουλώνει τουαλέτες.

Η εφημερίδα Tribune de Geneve, που αποκάλυψε πρώτη την ασυνήθιστη... κατάθεση, έγραψε ότι η πρώτη τουαλέτα που βούλωσε ήταν εκείνη του θησαυροφυλάκιο της τράπεζας UBS, τον περασμένο Μάιο. Λίγες ημέρες αργότερα, τρία κοντινά μπιστρό διαπίστωσαν ότι οι αποχετεύσεις τους είχαν γεμίσει με χαρτονομίσματα, κομμένα πιθανότατα με ψαλίδι.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι τα χαρτονομίσματα ήταν γνήσια.

Ο Ντερούαν είπε ότι δύο πρόσωπα συμφώνησαν να αποζημιώσουν τους εστιάτορες για τη ζημιά. «Ένας δικηγόρος, εκπρόσωπος εκείνων που πέταξαν τα χαρτονομίσματα, πέρασε και τους αποζημίωσε» για τα χρήματα που έδωσαν στους υδραυλικούς για την απόφραξη και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων απέσυραν τη μήνυση που είχαν καταθέσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα χρήματα ανήκουν σε δύο Ισπανίδες που τα είχαν καταθέσει σε μια θυρίδα της τράπεζας πριν από αρκετά χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι ανασύρθηκαν από τις τουαλέτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουν οι αρχές ότι πρόκειται για «βρόμικο» χρήμα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Δημοφιλή