ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/09/2017 18:05 EEST | Updated 18/09/2017 18:34 EEST

«H Γη είναι επίπεδη» και οπαδός της θεωρίας αποκαλύπτει την «παγκόσμια συνωμοσία» με δύο σκίτσα στην παραλία

FotografiaBasica via Getty Images
Top view of several pieces of cheap plastic globes put together in random fashion

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας πολλοί-δυστυχώς πάρα πολλοί- άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύουν και μάλιστα με πάθος, πως η γη είναι επίπεδη και πως όσοι πιστεύουμε πως είναι σφαιροειδής, έχουμε πέσει θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.

Οι προσπάθειες των οπαδών αυτής της «θεωρίας» να μας αποδείξουν πόσο λάθος είμαστε, είναι αναρίθμητες κατά το πέρασμα των χρόνων ενώ στην εποχή μας που ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια δική του ιστοσελίδα ή να αναρτήσει ό,τι θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι προσπάθειές τους να μας «ανοίξουν τα μάτια» έχει εντατικοποιηθεί.

Μόνο που τελευταία, πολλοί από τους οπαδούς της θεωρίας πως η γη είναι επίπεδη, πιστεύουν επίσης πως παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες (φυσικά μιλάμε για αυτές των ΗΠΑ). Έτσι κάποιοι, συνεχίζουν το διαφωτιστικό για την ανθρωπότητα έργο τους με πιο παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας πάντα επιχειρήματα στα οποία η κοινή λογική δεν μπορεί να αντισταθεί (ή μάλλον έτσι νομίζουν).

Μάρτυρας μιας τέτοιας προσπάθειας αποκάλυψης της «αλήθειας» ήταν και ο δρ. Stephen Voss ο οποίος ζει στη Νέα Ζηλανδία και το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στην παραλία της επαρχίας Dunedin.

Εκεί εντόπισε μια αναρτημένη πινακίδα ενός ζηλωτή της προαναφερόμενης θεωρίας ο οποίος με λίγα λόγια και δύο ζωγραφιές επιχειρηματολογεί και κατά την άποψή του μας αποδεικνύει πως ναι, η γη είναι επίπεδη.

Πώς; Μα επειδή ο όρος που χρησιμοποιείται είναι «sea level» δηλαδή «επίπεδο» η πιο σωστά «επιφάνεια» της θάλασσας και όχι «sea curve» δηλαδή «καμπύλη της θάλασσας» (αν μπορούσε να υπάρχει ποτέ τέτοιος όρος και άρα και η σχετική μετάφραση). Και ακριβώς δίπλα, στο μήνυμά του, συνιστά σε όλους τους απίστους να δουν βίντεο στο YouTube με τον τίτλο «200 proofs Earth is not a spinning ball» («200 αποδείξεις πως η Γη δεν είναι μια περιστρεφόμενη σφαίρα»). Και «κλείνει» το μήνυμά μου με μια...παράκληση: «Ξυπνήστε!!!!».

Το κίνημα των οπαδών της θεωρίας πως η γη είναι επίπεδη και φυσικά ακίνητη, είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και αυτούς που πιστεύουν σε αυτή τους αποκαλούν «flat-earthers». Τα επίμαχα βίντεο που στην πραγματικότητα είναι ένα ξεφύλλισμα e-books, είναι δημιουργίας του Eric Dubay, φανατικού οπαδού της θεωρίας. Σύμφωνα με το κανάλι του στο YouTube, πρόκειται για έναν 34χρονο Αμερικανό που ζει στην Ταϊλάνδη, διδάσκει yoga κλπ κλπ.

Sponsored Post