ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/09/2017 09:43 EEST | Updated 19/09/2017 10:59 EEST

Η πιο επικίνδυνη celebrity στο Ίντερνετ: Ποιες είναι οι πιθανότητες οι αναζητήσεις για αυτήν να οδηγήσουν σε ιούς

Vincent Kessler / Reuters
Canadian singer Avril Lavigne arrives for a screening of U.S. directors Karey Kirkpatrick and Tim Johnson's out of competition animated film 'Over the Hedge' at the 59th Cannes Film Festival May 21, 2006. REUTERS/Vincent Kessler

Η Avril Lavigne πλέον δεν είναι γνωστή (μόνο) για τις επιδόσεις της στον καλλιτεχνικό στίβο: Όπως ανέφερε την Τρίτη η εταιρεία κυβερνοασφαλείας McAfee, η Lavigne- το τελευταίο άλμπουμ της οποίας βγήκε το 2013- είναι η πιο επικίνδυνη celebrity του Διαδικτύου, από την άποψη ότι, συγκριτικά με άλλους διάσημους, οι αναζητήσεις για αυτήν έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε ιστοσελίδες που περιέχουν ιούς ή άλλα είδη malware (κακόβουλου λογισμικού). Αναλυτικότερα, οι αναζητήσεις για τη Lavigne έχουν 14,5% πιθανότητα να οδηγήσουν σε σελίδα με πιθανές online απειλές, ποσοστό που αυξάνεται στο 22% εάν οι χρήστες πληκτρολογήσουν το όνομά της και ψάξουν για δωρεάν MP3.

Σύμφωνα με το Associated Press, δεύτερος στη λίστα ήταν ο Bruno Mars, και ακολουθούν οι Carley Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Sean “Diddy” Combs, Katy Perry, Beyonce. Η Lavigne ήταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης αυτής το 2013. Σημειώνεται πως η καλλιτέχνιδα έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και χρόνια, καθώς πάσχει από τη Νόσο του Lyme (Βορρελίωση).

Όσον αφορά στους λόγους που η Lavigne βρέθηκε στην κορυφή της λίστας φέτος, η McAfee εκτιμά πως έχει να κάνει με την αύξηση του ενδιαφέροντος μετά την αποκάλυψη ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο άλμπουμ, ένα άρθρο για αυτήν από το E! Online και (φυσικά) τη διαδικτυακή θεωρία συνωμοσίας ότι στην πραγματικότητα είναι νεκρή και έχει αντικατασταθεί από σωσία.

Πέρυσι, πιο επικίνδυνη celebrity είχε βγει η Amy Schumer, ενώ το 2015 ο Ολλανδρός DJ Armin van Buuren.