ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/09/2017 06:39 EEST | Updated 19/09/2017 06:39 EEST

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Για ενδεχόμενο νέων διώξεων κάνει λόγο ο δικηγόρος

sooc

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του αδικοχαμένου φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015 στα Ιωάννινα, καθώς από την περασμένη Παρασκευή η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια νέου Ανακριτή που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις έρευνες.

Είναι η τρίτη φορά που αλλάζει ο Ανακριτής που χειρίζεται το «φάκελο-φωτιά» με αποτέλεσμα να σημειώνεται κωλυσιεργία και η οικογένεια Γιακουμάκη να μην έχει ακόμα δικαιωθεί δυόμιση χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού της.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Δημήτρης Μπούκας αποκαλύπτει στο «Έθνος» ότι δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Βαγγέλη, αυξάνοντας το μυστήριο που καλύπτει από την πρώτη στιγμή όλα όσα γίνονταν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

«Η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί μπορεί τελικά να μην είναι οι μόνες που θα βαρύνουν τους κατηγορουμένους. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά έως τώρα. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για μία τεράστια δικογραφία, η εξέτασή της οποίας απαιτεί εκατοντάδες ώρες. Θεωρώ ότι υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις. Ο Βαγγέλης υπέφερε από τα άτομα αυτά και η οικογένεια δεν αντέχει άλλη κωλυσιεργία. Δυστυχώς η πολιτεία έχει βαριά ευθύνη για τις καθυστερήσεις», εξηγεί ο κ. Μπούκας.

Πηγή: Έθνος