Απεβίωσε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal, Liliane Bettencourt

PARIS, FRANCE - OCTOBER 21:  (L-R) Francoise Bettencourt Meyers, Liliane Bettencourt and Jean-Victor Meyers leave the RITZ hotel on October 21, 2016 in Paris, France.  (Photo by Paul Hubble/GC Images)
PARIS, FRANCE - OCTOBER 21: (L-R) Francoise Bettencourt Meyers, Liliane Bettencourt and Jean-Victor Meyers leave the RITZ hotel on October 21, 2016 in Paris, France. (Photo by Paul Hubble/GC Images)

Η Liliane Bettencourt, η «χρυσή» κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L'Oreal, απεβίωσε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η κόρη της, Françoise Bettencourt Meyers.

Η επιχειρηματίας –και κάποτε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου– πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της.

«Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια» ανέφερε η κόρη της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2017, η Liliane Bettencourt είχε περιουσία καθαρής αξίας 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων -αυξημένη κατά 3,4 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2016. Ήταν 14η στη συνολική κατάταξη (από 11η το 2016), αλλά σταθερά πρώτη μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών.

Το σύνολο σχεδόν του πλούτου της προερχόταν από το ένα τρίτο της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal, που είχε στην κατοχή της. Η εταιρεία ιδρύθηκε από την πατέρα της το 1907.

Η Bettencourt γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe (née Doncieux) και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L' Oréal, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο.

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Andre Bettencourt, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός στις γαλλικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και ανέλαβε την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της L' Oréal.