ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/09/2017 09:13 EEST | Updated 21/09/2017 09:14 EEST

Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου. Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τη μικρή Νεφέλη

Λίγες ημέρες χρειάστηκαν και η ανταπόκριση του κόσμου στέλνει τη μικρή Νεφέλη στην Ιταλία για την απαραίτητη νοσηλεία της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο έρανος που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες σταματά, καθώς συγκεντρώθηκε όλο το απαιτούμενο ποσό, για τη νοσηλεία του παιδιού στο εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας.