ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2017 10:41 EEST | Updated 24/09/2017 10:41 EEST

Φέρνει γκρίνια στη Γαλλία η μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα

Sylvain Lefevre via Getty Images
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 23: Far-left opposition 'France Insoumise' (France Unbowed) party's leader Jean-Luc Melenchon attends a demonstration against the government's labour reforms on September 23, 2017 in Paris, France. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Μιριέλ Πενικό χαρακτήρισε σήμερα "ανάξιες και επαίσχυντες" τις δηλώσεις για τους ναζί που έκανε χθες ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας", κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του κόμματός του ενάντια στη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα.

"Όπως μια μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων, σοκαρίστηκα, αγανάκτησα, που μπορεί να βάζει στο ίδιο επίπεδο τους ναζί και τους δημοκράτες", τόνισε η Πενικό. "Για πολλούς Γάλλους που γνωρίζουν την ιστορία μας, αυτές οι δηλώσεις είναι ανάξιες και επαίσχυντες".

Στη διαδήλωση του κόμματός του χθες στο Παρίσι, ο Μελανσόν τόνισε ότι "η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη" και επανέλαβε ότι "ο δρόμος έριξε τους βασιλιάδες, τους ναζί", απαντώντας στον πρόεδρο Μακρόν που είπε ότι "πιστεύει στη δημοκρατία, αλλά δημοκρατία δεν είναι ο δρόμος".

"Όπως όλοι οι Γάλλοι, ένιωσα προσβεβλημένη από αυτή την έλλειψη σεβασμού προς την ιστορία μας και την έλλειψη σεβασμού προς όσους πολέμησαν", δήλωσε η Πενικό. "Όταν είσαι βουλευτής, εκπρόσωπος του Έθνους, οι δηλώσεις σου έχουν μια βαρύτητα".

Μετά την αντίδραση της υπουργού Εργασίας, ο Μελανσόν έγραψε σήμερα στο μπλογκ του ότι "ουδέποτε συνέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση με τους ναζί".

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης με πρόσκληση του επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία»