ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2017 10:25 EEST | Updated 24/09/2017 10:25 EEST

Εξακολουθεί να δονείται το Μεξικό. Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Hector Vivas via Getty Images
VALLE DE VAZQUEZ, MEXICO - SEPTEMBER 23: Volunteers work removing debris from a collapsed house four days after the magnitude 7.1 earthquake jolted central Mexico killing more than 250 hundred people, damaging buildings, knocking out power and causing alarm throughout the capital on September 23, 2017 in Valle de Vazquez, Mexico. Another 6.1 magnitude quake shook Southern Mexico on Saturday causing new alarm and rescuers had to suspend work. (Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Τουλάχιστον σε 307 ανέρχονται τα θύματα από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Μεξικού την περασμένη Τρίτη και ισοπέδωσε δεκάδες κτίρια.

Σήμερα Κυριακή ακόμη μια δόνηση, 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 99 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Τονάλα, στην πολιτεία Τσιάπας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων στα συντρίμμια σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, ανέφερε ότι περίπου τριάντα άνθρωποι συνεχίζουν να θεωρούνται αγνοούμενοι και διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι «η προτεραιότητα» είναι «να συνεχιστούν οι έρευνες και οι διασώσεις».

Γενικά 72 ώρες μετά από κάθε σεισμό οι έρευνες τερματίζονται και τα βαριά μηχανήματα αρχίζουν να απομακρύνουν τα συντρίμμια, αφού θεωρείται απίθανο να βρεθούν επιζώντες. Όμως οι συγγενείς των αγνοούμενων συνεχίζουν να ελπίζουν σε διασώσεις «θαύματα» όπως εκείνες που είχαν γίνει μετά τον σεισμό του 1985 στη μεγαλούπολη των είκοσι εκατομμυρίων κατοίκων.

Από την Τρίτη, διασώθηκαν από κτίρια που κατέρρευσαν συνολικά 69 άνθρωποι, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός της Τρίτης σημειώθηκε ακριβώς 32 χρόνια έπειτα από εκείνον του 1985, το τραύμα του οποίου ακόμα σήμερα δεν έχει επουλωθεί στο Μεξικό. Εκείνος ο σεισμός είχε στοιχίσει κατά τον επίσημο απολογισμό τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους, ωστόσο κατά ορισμένες εκτιμήσεις ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ξεπερνούσε ακόμη και τους 30.000.

Sponsored Post