ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/09/2017 04:05 EEST | Updated 25/09/2017 04:06 EEST

Μύκονος: Παρακολουθούσαν με κιάλια βίλες πλουσίων. Εννιά σπίτια έγιναν στόχοι

deimagine via Getty Images
Tourist in little Venice of Mykonos. Greece.

Συμμορία διαρρηκτών που «χτυπούσε» βίλες στη Μύκονο, την ώρα που οι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων Αλβανών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννιά εισβολές σε οικίες πλουσίων με τους αστυνομικούς να κάνουν λόγο και για άλλες επιθέσεις, τις οποίες θα «δέσουν» το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται επιχειρηματίες που γύρισαν από τη διασκέδασή τους και βρήκαν το σπίτι τους «άδειο».

«Αρχηγός» φέρεται να είναι ένας 23χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια του 25χρονου αδερφού του και δύο ακόμη ομοεθνών του, ηλικίας 26 και 31 ετών, παρακολουθούσαν -πολλές φορές και με κιάλια- τις πολυτελείς κατοικίες του νησιού των ανέμων, τρύπωναν μέσα και έκλεβαν πολύτιμα αντικείμενα. Η δράση τους ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου 2017 και τελείωσε στις 18 Σεπτεμβρίου με τη λεία τους να ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Η σύλληψη του 23χρονου έγινε λίγο πριν την αναχώρησή του για το λιμάνι του Πειραιά, ενδεχομένως γιατί είχε καταλάβει ότι τον έχουν υποψιαστεί οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι όπου έμενε στη Μύκονο. Στη θέα των ανδρών της Ασφάλειας αντέδρασε βίαια, χωρίς όμως να καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης. Όπως προέκυψε, δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν κοσμήματα, υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές με τις οποίες φωτογράφιζαν τα σπίτια-στόχους, ταξιδιωτικά έγγραφα και μετρητά.