ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/09/2017 11:41 EEST | Updated 25/09/2017 11:41 EEST

Στο βήμα ο Μακρόν έτοιμος να παρουσιάσει τις δικές του ιδέες για την επόμενη ημέρα στην ΕΕ

Christophe Morin/IP3 via Getty Images
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 22: French President Emmanuel Macron welcomes President of the European Parliament Antonio Tajani (not pictured) at the Elysee Palace on September 22, 2017 in Paris, France. Tajani said Macron will present his proposals for European reforms to MEPs in October or November. (Photo by Christophe Morin/IP3/Getty Images)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης αύριο, Τρίτη, ανέφερε το γραφείο του, και υπογράμμισε πως τα θέματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στις συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Μακρόν, που εξελέγη τον Μάιο, σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα περίγραμμα προτάσεων για μια νέα φάση στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιωματούχος του γραφείου του είπε πως ο 39χρονος πρόεδρος πιστεύει πως ένας ενιαίος προϋπολογισμός για την ευρωζώνη θα είναι απαραίτητος.

Η καγκελάριος ΆνγΚελα Μέρκελ και το κόμμα της κέρδισαν χθες τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Sponsored Post